Politiet etterforsker saken på bred front. Lørdag kveld sa politiet at de har mottatt tips om at en brannstifter kan stå bak brannen.

– Vi undersøker disse tipsene, sier sentralvaktleder Anne Marie Kollhus i Oslo politidistrikt til VG Nett.

Ingen av tipsene skal dreie seg om konkrete personer, og politiet har ingen opplysninger om kjente brannstiftere som for tiden er på frifot.

Vakthold

Seks personer mistet livet i brannen i bygården i Urtegata 31 natt til lørdag, og en kvinne i 30-årene ligger på sykehus med alvorlige røykskader. Identiteten til de omkomne var lørdag kveld ikke offentliggjort. Politiet antar at det vil skje tidligst i løpet av søndag.

Krimteknikerne avsluttet ved 17-tiden lørdag sitt arbeid på brannstedet. Det ble satt inn vakthold senere på kvelden, og stedet blir bevoktet gjennom hele natten, får NTB opplyst ved sentralvakta.

Lørdag morgen gjenopptar krimteknikerne arbeidet på stedet.

Søppel i oppgangen?

Tidligere lørdag mente politiet at det kan ha vært søppel plassert i oppgangen som kan ha vært kilden til brannen. Brannvesenet opplyste også at det tidligere i år ble gitt pålegg om å fjerne gjenstander fra oppgangen.

– Jeg kan ikke si med sikkerhet at det har vært søppel, men så sent som i mai i år ga brannvesenet beskjed om at søppel måtte fjernes fra dette stedet, sier vakthavende brannsjef Nils Kristiansen.

Han sier det foreløpig ikke er holdepunkt for å si at noe i oppgangen ble påtent med vilje, men mener brannfolkene har et godt bilde av utviklingen etter at det begynte å brenne der.

Gårdeier Olav Thon er sikker på at brannen er påsatt.

– Jeg regner med at brannen er påsatt. Det er trist at det skal være sånn, men vi har dessverre pyromaner rundt oss, sa han til TV 2 lørdag kveld.

En av beboerne sa lørdag til Dagbladet.no at det i fjor høst var to mystiske branntilløp i bygården, og at det har vært en rekke falske brannalarmer på stedet.

ESPEN HOVDE