— Det er ikke lett å innse at jeg faktisk har drept noen, sa 25-åringen i Haugesund byrett mandag formiddag. Han forklarte alt han husket han hadde foretatt seg natt til 9. april, men kunne ikke huske at han hadde drept naboen sin. Likevel kunne han ikke annet enn å trekke konklusjonen at han er en drapsmann. Bevisene mot ham er for tunge, mener han.

Beruset 25-åringen hadde drukket en del hjemmelaget vin etter at han kom fra jobb denne lørdagskvelden. Han innrømmet også at han hadde røkt rundt ett gram hasj. Han trodde at han hadde sovnet ut på natten.

Men bevisene som statsadvokat Tormod Haugnes oppsummerte i sin innledning, var så bastante at 25-åringen mener at han må ha drept Marianne Våge uten å huske noen ting. Tiltaltes fingeravtrykk er funnet på utsiden av stuevinduet i Våges bolig. Dessuten er hans fingeravtrykk funnet på et glasskår fra et kjellervindu, som var knust. På et laken i soverommet er det funnet blod som stemmer med 25-åringens DNA-profil. Blod fra Marianne Våge er dessuten funnet på en sandal som tilhører 25-åringen. Han trekker derfor konklusjonen at han må ha drept naboen sin uten å huske det.

— Det er for jævlig, sa tiltalte lavmælt, men erklærte seg likevel ikke skyldig da tiltalen ble lest opp mandag morgen.

Bevis Advokat John Christian Elden, som forsvarer 25-åringen, sier at det er en svært vanskelig sak å forholde seg til. Han vil følge rettsforhandlingene og se hvordan bevisene står, før han kan si hvordan forsvaret skal føres.

— Utfordringen for forsvarerne er ikke å trekke samme konklusjon som tiltalte har gjort. Vi må se etter tvil, sier Elden til NTB. Han understreker at bevisene kun sannsynliggjør at hans klient var i Marianne Våges hus. Men det beviser ikke at han er drapsmannen, påpeker Elden.

Ikke noe av det 25-åringen selv forklarte i retten mandag, tyder på at han har drept sin 29 år gamle nabo. Han sier at han våknet opp søndag morgen i de samme klærne han hadde sovnet i, uten noen blodflekker.

Marianne Våge døde av flere knivstikk i hodet og ryggen. Da hun ble funnet et døgn senere, sto drapsvåpenet, en stor kjøkkenkniv, i ryggen hennes. Politiet fant blodspor etter henne på badet, i gangen, i trappen og på kjøkkenet. Mandag ettermiddag skal flere sakkyndige forklare seg, i tillegg til Marianne Våges fraseparerte mann.