Han er også tiltalt for å ha mishandlet et lik. 20 år gamle Kenneth Alexander Otnes ble drept av øksehogg mot hodet, og ble funnet partert i tiltaltes kjøleskap.

Gruvekkende

Riksadvokaten har nylig avgjort tiltalespørsmålet i den gruvekkende drapssaken. Ifølge tiltalen skal 19-åringen den 24. eller 25. januar (da var han 18 år) ha slått eller hogget Kenneth Alexander Otnes fire ganger i hodet med øks. Ett av hoggene gikk gjennom hodeskallen og inn i høyre hjernehalvdel. Otnes døde av hodeskaden.

En uke senere, natt til 1. februar, skal tiltalte ha partert liket ved hjelp av to kniver. Ifølge tiltalen skal han ha lagt likdelene i seks plastposer, som ble plassert i et kjøleskap.

Strafferettslig tilregnelig

Politiet ble møtt av et grufullt syn da de kom inn i leiligheten, etter å ha blitt tipset av en person i tiltaltes omgangskrets. Ifølge tidligere uttalelser fra politiet var både den tiltalte og leiligheten ille tilredt og preget av at liket var partert like før politiet kom.

19-åringen har i politiavhør erkjent å ha drept og partert sin kamerat. Han skal ha forklart at han var i hasjrus da han drepte vennen, og i amfetaminrus da han parterte ham. Han har imidlertid hevdet at drapet var et uhell, og han har ikke erkjent straffskyld etter tiltalen. Han har undergått en psykiatrisk vurdering, som ifølge statsadvokat Per Halsbog har konkludert med at han er strafferettslig tilregnelig.

(NTB)