— Han erkjenner ikke straffskyld, sier hans advokat Sigbjørn Mygland til NTB.

Mange likhetstrekk Rettssaken kommer opp bare en drøy uke etter at Norge på nytt ble skaket opp av skyting utenfor nattklubben Baronen & Baronessen. Likhetstrekkene er mange. I begge tilfellene er det snakk om forsøk på overlagt drap.

Episoden i mai i fjor skal ha skjedd etter at 24-åringen ble avvist av dørvaktene. Han skal ha svart med å true dem. "Dere har ikke baller, dere skal dø", skal ha vært ett av utsagnene. Deretter skal han med hånden ha markert at han kuttet sin egen strupe.

— Trusselen var skikket til å fremkalle alvorlig frykt, mener påtalemyndigheten.

Pistol Drøye halvannen time senere skal mannen ha kommet tilbake til utestedet. Han skal ha hatt med seg pistol, og målet skal ha vært å drepe tre personer. Men ifølge tiltalen ble drapene avverget fordi det oppsto en funksjoneringsfeil i pistolen. Mannen skal ha blitt overmannet og pågrepet av politiet.

— Han erkjenner at han var utenfor Baronen & Baronessen, og han erkjenner at han hadde en pistol. Men han skulle ikke bruke den til å skyte, forteller Mygland.

24-åringen har sittet varetektsfengslet siden denne hendelsen.

- Har vært der Påtalemyndigheten mener at dette ikke var første gang 24-åringen forsøkte å skyte noen. Han er også satt under tiltale for å ha forsøkt å drepe en mann i eller utenfor inngangspartiet til utestedet Traxx i november 1999. Drapet skal også da ha blitt avverget fordi det oppsto en funksjoneringsfeil på pistolen. Deretter skal mannen ha blitt avvæpnet og pågrepet.

— Han erkjenner at han har vært på stedet, sier Mygland til NTB.

Påtalemyndigheten mener at dette drapsforsøket ikke skal ha vært gjort med overlegg.

Rettssaken starter i Oslo byrett mandag. Av tiltalen går det fram at påtalemyndigheten i tillegg til straff vil kreve fem års sikring. NTB