Gutten ble funnet bevisstløs i bassenget på Grimstad ungdomsskole under et data— og badenattarrangement der 170 elever deltok. 14-åringen, som går i 8. klasse ved skolen, ble fraktet til sykehus i Arendal og ble lørdag formiddag sendt videre til Rikshospitalet i Oslo.

Gutten er kritisk skadd og er under intensivbehandling ved Rikshospitalet. Tilstanden er etter forholdene stabil, opplyser sykehuset til NTB.

— Dette er en tragisk ulykke som berører folk sterkt her, og vi håper inderlig det går bra med gutten, sier ordfører Hans Antonsen (V) i Grimstad til NTB.

Tillatelse

Av de 170 elevene hadde 42 elever skriftlig tillatelse hjemmefra til å bade i skolens svømmebasseng.

— Litt før klokken 1.30 på natten ble det oppdaget at en gutt lå i vannet. Han ble tatt raskt opp og det ble umiddelbart startet gjenoppliving. Ambulanse og politi ble tilkalt, sier Antonsen.

Det var tre badevakter til stede da ulykken skjedde, alle tre var ansatte på skolen.

Politiet etterforsker ulykken, og hvor lenge gutten har ligget i vannet eller hva som er årsaken til ulykken er uvisst.

Kriseteam

Ordføreren opplyser at kommunenes kriseteam ble samlet etter ulykken, og at de fleste av de 170 elevene som var med på arrangementet ble samlet i en sal på skolen der de fikk anledning til å snakke med voksne. Det kommer også til å bli holdt en samling for elevene på Grimstad ungdomsskole mandag morgen.

— Det har vært holdt tilsvarende arrangement på skolen tidligere. Dette er et rusfritt elevarrangement og er svært populært. At 170 av skolens 368 elever hadde meldt seg på viser jo det, sier Antonsen.

Data- og badearrangementet startet fredag kveld og skulle ha pågått til klokken 15 lørdag ettermiddag. Det ble umiddelbart avbrutt etter at ulykken skjedde.