Jenten fikk store brannskader i ulykken og er innlagt ved brannskadeavsnittet ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Sykehuset opplyser mandag morgen at tilstanden til 13-åringen fortsatt er kritisk og ustabil, og at hun får intensivbehandling.

Før jenten ble overført til Bergen, vurderte Ullevål universitetssykehus det slik at skadene hennes var alvorlige, men at tilstanden var stabil. Hun har pådratt seg brudd— og hodeskader, i tillegg til brannskadene.

Siste skoledag

Den 13 år gammel jenta fra Slemmestad ble først påkjørt av en lastebil, før hun ble truffet av en personbil og slept av gårde i over fire kilometer. Ulykken skjedde etter at hun hadde hatt sin siste skoledag før ferien.

Ifølge Budstikka.no skal jenten ha blitt truffet av lastebilen i lav fart da hun prøvde å krysse veien. Også bilen som traff jenten etterpå har trolig ha hatt lav fart, noe som ifølge politiet kan bidra til å forklare hvorfor sjåføren ikke oppdaget at noe var under bilen.

_Les også:

— Maner til forsoning_

Ifølge politiet skal den kvinnelige sjåføren ha fått panikk da hun oppdaget jenten som lå under bilen.

- Tragisk for alle

Hun skal ha ringt sin mann, og det ble ikke varslet før han kom hjem. Det gikk en time fra politiet fikk melding om påkjørselen, til 13-åringen ble funnet.

— Det har gått for lang tid. Det er vi enige om, sier etterforskningsleder Pål Sørensen til NTB.

3-åringens familie uttrykker medfølelse overfor de to involverte sjåførene.

— Dette er jo dypt tragisk, ikke bare for familien vår, men også for den som kjørte bilen, sier jentas onkel til TV 2.

Scanpix