IRINA LEE

En 27 år gammel mann fra Nordhordland er nå siktet for overgrepet. De to er hjemmehørende i samme område, og kjente hverandre fra tidligere.

Beslagla kamera

Den angivelige voldtekten skal ha funnet sted i en buss, som ble disponert av flere festivaldeltakere. Mens den 19 år gamle jenten sov, skal mannen ha forgrepet seg på henne. Flere personer var til stede i bussen, og politiet bekrefter at det ble tatt flere bilder i forbindelse med det angivelige overgrepet.

— Vi har beslaglagt kamera og film, sier politiinspektør Olav Sørby ved Gudbrandsdal politidistrikt. Han ønsker ikke å si om bildene kaster lys over hva som skjedde om bord i bussen.

Det skal ha blitt konsumert betydelige mengder alkohol før overgrepet skjedde. Først senere skal jenten ha skjønt hva hun var blitt utsatt for, og hun kontaktet da Røde Kors-representanter inne på festivalområdet. De varslet politiet omgående, og den 27 år gamle mannen ble pågrepet samme dag. 19-åringen har anmeldt mannen for voldtekt.

Ifølge NTB påstår mannen at samleiet var frivillig.

— Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier politiinspektør Olav Sørby.

Tre dager i varetekt

Mandag ble den 27 år gamle mannen fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Gudbrandsdal forhørsrett. Han er siktet etter straffelovens paragraf 192, første ledd, som faller inn under voldtektsparagrafen.

— Han er siktet for å ha hatt seksuell omgang med en person som er ute av stand til å motsette seg handlingen, forklarer politiinspektøren.

Politiet begjærte mannen fengslet i to uker, på grunn av fare for bevisforspillelse. Forhørsretten mente det var skjellig grunn til mistanke, men mente at tre dager varetekt var tilstrekkelig.

— Mens han satt i varetekt prioriterte vi det som hastet mest, nemlig vitneavhør, opplyser Sørby.

En rekke personer har i løpet av uken forklart seg til politiet, men Sørby ønsker ikke å opplyse hva som er kommet frem under avhørene.

— Generelt kan jeg si at vi er kommet langt i etterforskningen, men det gjenstår noen tekniske undersøkelser som vi ikke har fått svar på, sier politiinspektøren.