ý Vi har lang trening i å snu det annet kinn til, sier Hagen.

Han sier Frp vil ta stilling til regjeringsgrunnlaget fra de tre partiene uten å skjele til andre hensyn, og at flertallet i gruppen vil avgjøre hele stortingsgruppens holdning dersom stortingsgruppen skal stemme over om de skal støtte en trepartiregjering.

— Men jeg vet jo ikke hvordan flertallet i gruppen vil vurdere grunnlaget de tre legger fram og som vi ennå ikke har sett, sier Hagen.

De parlamentariske lederne ble på et møte mandag enige om å støtte Aps Jørgen Kosmo som ny stortingspresident. Valget er logisk når de parlamentariske lederne er enige om å legge det matematiske valgresultatet til grunn for fordelingen av verv i presidentskapet. Samtidig har det lenge svirret rykter om at KrF, H og Venstre ville tilby Hagen vervet som stortingspresident for å sikre seg hans støtte til dannelsen av den nye regjeringen.

— Det har vært en ydmykelse av Frp og av meg personlig. De tre partiene kunne på et langt tidligere tidspunkt enn søndag kveld ha avklart at det var en uaktuell problemstilling å foreslå meg som stortingspresident, sier Carl I. Hagen.