Da hun ikke fikk jobben, opprettet han et vikariat for henne.

Aurdal takket nei til engasjementet på seks måneder fordi hun ønsket å bruke mer tid på å vurdere hva hun skulle gjøre etter at hun sluttet som redaktør i ukeavisen Ny Tid.

Aurdal har aldri vært medlem av SV, men tre andre SV-ere ble også bedt av Solhjell om å søke jobber i hans departement, skriver VG.

Jobben i byråkratiet som politisk taleskriver gikk derimot til Ulrikke Linge, som var informasjonsrådgiver i SVs stortingsgruppe.

Solhjell mener at han ikke gikk over grensen da han som statsråd grep inn i ansettelsen av stillinger i det politisk nøytrale embetsverket:

– Jeg mener det er legitimt å gjøre folk oppmerksom på stillinger for å skaffe kvalifiserte søkere. Jeg involverte meg ikke i selve ansettelsesprosessen, sier han til avisen.

Han avviser også at engasjementet som ble tilbudt Aurdal, var opprettet for henne. Stillingen ble laget fordi det var behov for en styrking av funksjonen, sier han.

Solhjell innrømmer videre at en av de to andre SV-erne han oppfordret til å søke jobb, også er en person han kjenner privat og som han har privat omgang med.

SCANPIX