Skjærstad var en av journalistene som dekket Treholt-saken fra arrestasjonen i januar 1984 og framover. Han synes kritikken fra Treholt i dagens utgave av Journalisten er interessant.

I et intervju med journalisten.no kritiserer Treholt både Bergens Tidende og Adresseavisen for å ha latt seg bruke av overvåkingspolitiet Pot (nå PST).

— Det var helt åpenbart at politiet hadde en meget bevisst lekkasjestrategi, der de brukte utvalgte aviser. Jeg tror ikke Adresseavisen og Bergens Tidende bør være særlig stolte av måten de lot seg bruke på, sier Treholt i intervjuet.

Avhørt av Pot

— Jeg kan ikke gå inn på enkeltheter nå. Jeg er i Stockholm og må få lese intervjuet ordentlig først, sier Skjærstad til journalisten.no. Men legger til:

— Jeg kan jo sånn på stående fot si såpass, at dersom vi skulle ha vært et lekkasjeorgan for Pot, så må jeg få stille spørsmål om hvorfor Pot kom over til Bergen og avhørte meg om hvor jeg hadde mine opplysninger fra.

— Det kom flere personer fra Pot for å avhøre meg. Det skjedde på et hotell i byen og fant sted litt før rettssaken startet. Om de avhørte andre, vet jeg ikke, sier Atle Skjærstad videre til nettstedet.

Ingen granskning

Ansvarshavende redaktør i Bergens Tidende, Einar Hålien, ønsker ikke å kommentere kritikken fra Treholt.

— Jeg var student den gangen, og jeg leste ikke Bergens Tidende. Jeg har heller ikke i ettertid sett noen grunn til å gå tilbake og granske avisens dekning av Treholt-saken, sier han til journalisten.no

— Det gir liten mening å komme med generelle uttalelser når kritikken er såpass konkret, avslutter Hålien.

KRITISERER:Arne Treholt beskylder blant annet Bergens Tidende for å ha latt seg bruke av PST.ARKIVFOTO/SCANPIX
TILBAKEVISER: -Ikke tilfelle at Bergens Stidende lot seg bruke, sier Atle Skjærstad