Carl I. Hagens parti går tilbake 4,5 prosentpoeng til en oppslutning på 15,4 prosent i en meningsmåling utført for Dagbladet og NRK i mars.

Høyre stabiliserer seg som landets nest største parti med en oppslutning på 18,4 prosent, en framgang på 0,7 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet går fram like mye og er soleklart størst med en oppslutning på 31,6 prosent. Oppslutningen er likefullt langt under stortingsvalget i 1997, da partiet fikk 35 prosent av stemmene, og ville bety 11 færre stortingsmandater for partiet.

Høyre ville til sammenligning få 10 flere mandater og Frp ville fått to ekstra stortingsrepresentanter.

— Dette er meget gledelige tall som bekrefter vår positive trend. De siste månedene har vi hatt en jevn fremgang, sier en fornøyd Høyre-leder Jan Petersen til Dagbladet.

Med en tilbakegang på 0,7 prosentpoeng fra februar til 2,1 prosent ville Venstre vært ute av Stortinget hvis målingen var valgresultat. RV, som går fram 1,4 prosentpoeng til 2,2 prosent, ville på sin side ha vært inne på Stortinget igjen med én representant.

Senterpartiet går mest fram i målingen med 1,5 prosentpoeng til 7,1 prosent, mens SV går fram 0,4 prosentpoeng til 8,8 prosent. Partiene ville dermed ha fått henholdsvis én og seks flere stortingsrepresentanter.

KrF går fram 1,1 prosentpoeng til 12,4 prosent i målingen, men ville likefullt miste to av sine 23 nåværende representanter.

NTB