I en lederartikkel i Indremisjonsforbundets hovedorgan «Sambåndet» går Hallaråker til et voldsomt angrep mot islam. Generalsekretæren med hovedsete på Søre Bildøy i Fjell etterlyser også at både mediene og de politiske miljøene i Norge tar et gjennomgripende oppgjør med islam.

— Moskeen er ikke bare kirke eller bedehus. Islam har ikke noe skille mellom det åndelige og det verdslige området i livet. Derfor råder ikke demokrati og respekt for minoriteter, og folk som tenker, lever og handler annerledes, på samme måte som vi kjenner det i vår kristne arv. Islam bytter Ordets sverd med fysisk sverd. Derfor kan de utferdige dødsdommer og gjennomføre dem med brutal makt, hevder Hallaråker.

— Det undrer oss at norske politiske miljøer og demokratiske partier ikke utfordrer muslimene mer på dette området, sier han videre. - Å trekke muslimske grupper til partiene uten slike avklaringer, kan vise seg å være lek med ilden.

Hallaråker sier at det også er på høy tid at norske medier setter et gjennomgripende kritisk lys på islam.

— Islam driver nemlig sverdmisjon og bruker mye oljepenger til å kjøpe politisk makt i mange fattige land, legger han til.

Hallaråker mener også at islam og muslimer må utfordres på menneskerettigheter. I Norge må vi forvente at muslimske ledere går med i kampen for de samme rettighetene i muslimske land som de selv nyter godt av i Norge.

— Vi hører om kristne ledere som blir forfulgte og fengslet for sin tro i muslimske land. Når hører vi om muslimske ledere som reiser seg i protest mot slikt? Når hører vi om muslimske ledere som kjemper for at muslimer skal ha retten til å forlate islam om de ønsker det. Det er fortsatt dødsstraff for å forlate islam i flere land, legger han til.

Hallaråker mener at religionsfrihet med respekt for religiøs og livssynsmessig overbevisning er fundamental. Alle må ha rett til å dyrke sin tro, og rett til å skifte religion og tro. Samtidig omtaler Hallaråker islam som en hedensk religion. Han avviser at kristendommen og islam har samme opphav og samme Gud. I lederartikkelen tar han også til ord for aktiv kristen misjon overfor muslimer.