RUNE VALDERHAUG

Venninnene fra Bergen og Sunnhordland bestemte seg allerede for et år siden for å dra på tur sammen den første helgen i september. På internett fant de flybilletter til 625 kroner tur retur pr. person med lavprisselskapet Norwegian, direkte fra Flesland til Standsted-flyplassen ved London. Og da er alle avgifter og skatter inkludert for Eli Mokleiv, Randi Jahnsen, Marta Haugsgjerd og Toril Amundsen.

— Prisen var helt avgjørende for at vi valgte å reise til London. I fjor var vi i Amsterdam sammen, og bestemte oss allerede den gangen for å legge ut på ny tur sammen til en europeisk storby denne helgen. Fredag formiddag suste de av gårde fra Flesland.

— Tur retur Bergen - London for 625 kroner er jo utrolig billig. For to år siden var vi i København og fikk billetter til 2600 kroner. Det syntes vi var billig den gangen. Men dette slår jo det meste, gliser Eli. De fire venninnene fant også hotellrom til 600 kroner natten midt i London sentrum, og billetter til Queen-musicalen «We will rock you,» og middelaldermiddag på Tower of London på nettet.

— Hvilke råd vil dere gi til andre som jakter etter billige reiser?

— Det viktigste er å bruke internett. Der er det billigst. Det er også helt avgjørende å begynne søket god tid i forveien, og sjekke priser hos flere selskaper. Vi anbefaler å legge flyselskapene og andre aktuelle reiseselskaper inn som favoritter på pc-en. Da er det enda enklere å gå inn på nettet og finne dem, slik at man kan søke ofte, og slå til når man virkelig finner de billige billettene, sier de fire venninnene.