— Dette liker vi svært dårlig, og vi krever en meget god forklaring fra Tiedemanns Tobaksfabrik. Vi vil vite nøyaktig når og hvordan de vil eliminere problemet med barnearbeid, sier informasjonsdirektør i Coop Norge, Bjørn Kløvstad.

— Den ytterste formen for maktutøvelse overfor Tiedemanns Tobaksfabrik kan være å ta ut produktene. Men det er særdeles dramatisk, og blir ikke aktuelt i første omgang, sier Tom Kristiansen, administrerende direktør i Rema 1000.

De fire store matvarekonsernene tok tirsdag kontakt med tobakksgiganten for å be om en forklaring på at norske sigaretter blir til ved hjelp av barnearbeid.

Tirsdag ettermiddag hadde Tiedemanns Tobaksfabrik klart sitt svar til dagligvarebransjen. Der gjentar selskapet at det er imot barnearbeid, men har ingen forslag til hvordan det ulovlige barnearbeidet kan stoppes.

— Å bekjempe og behjelpe problemet med barnearbeid, dreier seg om penger, innrømmer informasjonssjef Jan Robert Kvam i Tiedemanns Tobaksfabrik. Han synes ikke det er pinlig at bedriften er blitt avslørt i å kjøpe tobakk produsert av barn.

(NTB)