Kvinnen i 40-årene ble funnet død tirsdag i sin leilighet i Gjøvik. Hennes tidligere samboer, som også er i 40-årene, er foreløpig siktet for å ha forvoldt en annens død, men etter hvert som etterforskningen skrider fram, kan siktelsen bli utvidet og forandret.

Politiet fikk melding om drapet klokken 11.07 tirsdag formiddag. Kvinnen var utstyrt med voldsalarm.

— Vi fikk oppringning etter at en voldsalarm var utløst, og vedkommende sa at han hadde drept en kvinne, opplyser stasjonssjef Terje Ottersen ved Gjøvik politistasjon til NTB.

Politiet rakk ikke å rykke ut da voldsalarmen lød før mannen ringte.

Tidligere Frp-politiker

Ifølge Dagbladet.no er mannen tidligere gruppeleder for Fremskrittspartiet i Gjøvik kommune. Han ble i fjor ekskludert fra partiet, etter at partiets sentralstyre kom fram til at han «gjennom år har opptrådt på en måte som gjør at de ikke lenger har tillit til ham som frontfigur for partiet».

Det siste året har mannen sittet i Gjøvik kommunestyre som uavhengig representant. Fylkeslederen i Oppland Frp, Morten Ørsald Johansen, ringte tirsdag ettermiddag til Gjøviks ordfører tirsdag for å drøfte saken.

— Jeg ringte ordføreren for å høre om han visste hva som var skjedd. Det gjorde han, sier Ørsald Johansen til Dagbladet.no.

Kripos bistår

Politiet hadde tirsdag få opplysninger å gi om drapet, men kvinnen skal ha blitt drept med kniv. På en pressekonferanse i ettermiddag opplyste politiet at de ikke har funnet noe drapsvåpen, men at de likevel regner saken som oppklart.

Kriminalteknikere fra Kripos dro tirsdag kveld til Gjøvik for å bistå i etterforskningen.