Kvinnen ble drept med kniv hjemme hos ekssamboeren i oktober i fjor. Ifølge tiltalebeslutningen fra statsadvokaten i Hedmark og Oppland ble den 46 år gamle tobarnsmoren drept med flere knivstikk i halsen, nakken, brystet og ryggen, og hun døde av forblødning.

– Mannen er tiltalt for forsettlig drap. Han har erkjent de faktiske forhold rundt det som skjedde, sier statsadvokat Ole Bjørn Hagen til NTB.

Det var den tiltalte som selv ringte politiet og fortalte at han drept den tidligere samboeren.

Voldsalarm hjalp ikke

Kvinnen var utstyrt med voldsalarm som hun også rakk å utløse før drapet. Men alarmen sendte ut feil posisjonskoordinater, og politiet rykket derfor først ut til gal adresse. Først etter 30 minutter fant de fram til rett sted.

– Dette hadde trolig mindre betydning for utfallet i saken. De hadde likevel ikke rukket fram før det var for sent, sier statsadvokaten.

Kvinnen befant seg hjemme hos den nå tiltalte ekssamboeren og ikke hjemme hos seg selv, slik politiet trodde. Årsaken til at hun var utstyrt med voldsalarm var nettopp på grunn av trusler fra den tidligere samboeren. Hun hadde hatt innretningen i to måneder da hun ble drept. Gjøvik-kvinnen hadde også hatt hemmelig adresse og telefonnummer for å være i skjul for sin tidligere samboer.

Ber om frifinnelse

Det er satt av fem dager til rettssaken som starter i Toten tingrett 25. april. Mannen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet, samme dag som drapet fant sted. Selv om han har erkjent de faktiske forholdene, vil han nekte straffskyld når saken starter.

– Saken er mer komplisert enn den kan se ut som. Han erkjenner det som er skjedd, men det er andre forhold som spiller inn her. Jeg vil legge ned påstand om full frifinnelse når saken starter i retten, sier advokat Håvard Fremstad, som forsvarer mannen.

Den tiltalte 46-åringen var tidligere gruppeleder for Fremskrittspartiet i Gjøvik kommune. I 2005 fjor ble han ekskludert fra partiet, etter at sentralstyret kom fram til at han «gjennom år har opptrådt på en måte som gjør at de ikke lenger har tillit til ham som frontfigur for partiet». Fram til han ble varetektsfengslet møtte han som uavhengig representant i kommunestyret.