Ettersom det gikk to uker før politiets hunder ble satt inn i søk etter den savnede 41-åringen, regner ikke politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold at hundene kan følge konkrete spor etter kvinnen.

– Vi bruker hundene slik at de kan påvise ting og gjenstander som naturlig ikke hører hjemme i naturen. Dette kan være en kropp eller gjenstander som ligger ute, sier Sakrisvold til NTB.

I tiden fra 9. november da kvinnen forsvant, og fram til torsdag har området hatt svært varierende vær. Torsdag sildret regnet ned i strie strømmer over hele den delen av Vestfold som er utpekt som interessant for etterforskningen. Til helgen er det meldt frost og snø i samme region. Et snøfall vil hindre politiets arbeid enda mer.

Sett gående

Politiet mener at mannen som er siktet for å ha bortført sin kone, var i Sem sentrum eller i nærheten natt til onsdag 9. november. Vitner har forklart at de mener de så ektemannen i området noen kilometer utenfor Tønsberg sentrum mellom klokka 3.30 og 5.30 den aktuelle natten.

Opplysningene tyder på at han kom dit til fots etter å ha forlatt sin svarte VW Caravelle.

– Vitneavhør beskriver en mann til fots i Sem sentrum på dette tidspunktet. Beskrivelsen av denne mannen kan passe siktede, opplyser politiet i Tønsberg.

Konsentrerer søket

– Vi er derfor interessert i opplysninger fra publikum som kan bekrefte eller avkrefte disse opplysningene, sier Sakrisvold til NTB.

Samtidig som politiet ønsker å informere bredest mulig ut til befolkningen gjennom media er etterforskerne likevel sparsomme med å gi detaljerte opplysninger for ikke å forstyrre etterforskningen.

– Vi er redde for at mulige vitner lar sin hukommelse bli påvirket av de opplysningene politiet går ut med og at vi slik får dårligere vitneprov enn vi ellers kunne fått, sier Sakrisvold.

Onsdag sa politiet at mannen kan ha beveget seg i et større område vest og nordvest for Tønsberg. I kjølvannet av opplysningene som knytter ektemannen til Sem forsøker politiet nå å innsnevre området for søket.

Ti gode tips

Til nå har politiet fått inn over 80 tips, og tipsene fortsetter å strømme inn. Over 20 personer hos politiet arbeider på spreng med forsvinningssaken.

– Det som er tilfellet er at vi har en dame som har vært borte i over fjorten dager, som vi ikke vet hvor er, og det er selvsagt svært viktig for oss å få opplysninger som kan bringe på det rene hvor hun befinner seg, sier Sakrisvold.

Han beskriver omtrent ti av de innkomne tipsene som spesielt interessante eller gode med hensyn til etterforskningen.

Søk i skogen

Torsdag ble åtte hundepatruljer fra politiet i Vestfold sendt ut for å søke etter Anne Sofie Blom-Pettersen. Patruljene søkte torsdag ettermiddag i et skogsområde ved Langevann i Re kommune 15 kilometer fra Sem og drøyt 2 mil fra Nøtterøy.

Tidligere på dagen søkte patruljene også et i område ved Tønsberg hundeklubb i Barkåker nord for Tønsberg, men uten at det ble noe gjennombrudd i forsvinningssaken.

Politiet vil ikke kommentere utfallet av ulike søk eller aksjoner de foretar.