— Jeg ringte fergen. Da fikk jeg beskjed om at de ikke hadde sett oss på grunn av den andre ferja som ligger ved kaien for å gå om morgenen, sier Vidar Fjelde til Aftenbladet.no.

Han tar Tau-ferja klokken 3 hver eneste natt for å ta med seg Aftenbladet til mange av abonnnentene i Ryfylke. Han var nummer to i køen på fem-seks biler som hadde tenkt seg til Tau, men som måtte vente til klokka fem for å komme seg over fjorden.

— Jeg ringte fergen, MF «Ullensvang» etter at de var gått fra byen, men de ville ikke snu. Jeg snakket med hun foran meg i køen, og hun hadde stått og ventet siden kvart på to, sier Fjelde til Aftenbladet.no.

Kaptein Sigbjørn Berge beklager det som skjedde.

— Det var en uheldig hendelse som ikke skal skje, men da vi ble oppringt, var vi nesten kommet frem til Tau, sier Berge til Aftenbladet.no.

— Det som har skjedd er at vi har stengt bua der det gis grønt lys for ombordkjøring på grunn av hærverk om natten. Det ligger en annen ferje ved kaien, slik at vi ikke kan se bilene som står der. Derfor går en matros ut for å se. Det som skjedde i natt var at matrosen ikke så noe til bilene, sier Berge.

- Det kan virke som om matrosen ikke har sett godt nok etter?

— Ja, det kan denne gangen, sier kapteinen, som beklager det som skjedde.

— Det er klart det er ubehagelig for de som sto igjen, sier kaptein Sigbjørn Berge på MF «Ullensvang» til Aftenbladet.no.