Hurtigbåten var på vei fra Vikebukt til Vestnes med 40-50 passasjerer om bord da den klokken 7.45 krasjet inn i kaien. Flere om bord fikk seg en smell i sammenstøtet. Fem passasjerer og en matros ble kjørt til sykehuset i Molde med blant annet kuttskader.

Kommunikasjonsdirektør Arild Sondre Sekse i Tide ASA, som betjener hurtigbåtsambandet mellom Vestnes og Molde, opplyser til NTB at kapteinen har forklart sammenstøtet med tekniske problemer.

– Ifølge kapteinen lot båten seg ikke stoppe. Den fortsatte rett mot kaia. Selv om farten ikke var spesielt stor, var sammenstøtet så hardt at flere om bord ble skadd, sier Sekse.

To fikk kuttskader, mens fire andre klaget over smerter i bryst, nakke og mage.

Hurtigbåten fikk såpass store skader over vannlinjen at den er tatt ut av trafikk. Kapteinen vurderte likevel skadene slik at han kunne ta om bord nye passasjerer før han fortsatte til Molde. Det var da 57 passasjerer om bord fra Vestnes til Molde, inkludert de som var skadd. Ifølge Sekse ble hurtigbåten manøvrert med et reservesystem, og overfarten gikk bra. I Molde ble de skadde sendt i drosjer til sykehuset.

Sekse opplyser at Tiderose nå blir erstattet av en annen hurtigbåt. To ansvarlige fra rederiet er på vei til Molde. Sjøfartsmyndighetene og politiet er varslet om ulykken.

Brødrene AA