I forrige uke ble det kjent at to høytstående irakiske tjenestemenn forsvant fra et NATO-kurs utenfor Stavanger. Resten av de 24 kursdeltakerne dro mandag tilbake til Irak, men de to savnede mennene dukket ikke opp.

— Forsvinningssaken er nå en sak for politiet og Utlendingsdirektoratet, sa Helene W. Langeland, informasjonssjef ved NATOs Joint Warfare Centre på Jåttå til NTB mandag.

Det har aldri skjedd før at irakere på NATO-kurs har forsvunnet i Norge, opplyser Langeland til NTB. Men ifølge Aftenposten.no har åtte andre irakere av totalt 50 deltakere forsvunnet fra kurs i regi av det norske forsvaret hittil i år.

Det siste tilfellet var mandag. Tre irakere ble meldt savnet i Oslo da de ikke møtte på kurs i regi av det norske forsvaret i Oslo mandag.

— Dette er svært beklagelig og vi vil nå gjøre en grundig evaluering av dette kurstilbudet. Forsvinningene og fraværet er rapportert til politiet som ivaretar den videre oppfølgingen, sier pressetalsmann Kåre Helland-Olsen i Forsvarsdepartementet