I alt ti husstander i Oslo mottok lørdag konvolutter med et ukjent hvitt pulver inni. Av frykt for at det kunne dreie seg om miltbrann, er alle som bor i de rammede boligene testet for sykdommen.

Boligene som er rammet befinner seg over hele byen fra Holmenkollen i nord til Nordstrand og Holmlia i sør. Politiet har så langt ikke greid å se noen fellestrekk mellom mottakerne og vil søndag ettermiddag ha et møte hvor de skal planlegge hvordan de skal etterforske saken.

— Dersom dette skulle vise seg å være en spøk, er den i så fall særdeles dårlig. Vi tenker jo på tilfellene hvor det ble funnet miltbrannbakterier i kjølvannet av 11. september i USA, sier vaktleder Jostein Plassen på Kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Alle konvoluttene som er funnet er sendt til Folkehelseinstituttet for analyse, men svarene vil ikke komme før i løpet av et par dager.

Mottakerne er blitt sendt til legevakten for helsesjekk. De er blitt avhørt av politiet i et forsøk på å avdekke hva som kan ligge bak hendelsene. Ingen av mottakerne skal ha hatt noen anelse om hva som kan ligge bak hendelsene.