PST vet ikke hvem som står bak, hvor eller hvordan en slik terrorhandling eventuelt vil bli gjennomført, men anser trusselen som troverdig. PST kan ikke utelukke at personene bak trusselen allerede er i Norge.

— Det er snakk om personer som har deltatt i kamphandlinger i Syria. Det er en tidsavgrenset trussel. Om det er snakk om fem dager eller ti dager er uklart for oss, sier Bjørnland.

Politidirektør Vidar Refvik sierat truslene ikke er konkrete, og at det derfor er vanskelig å gi råd til publikum.Samtlige politidistrikter er satt i beredskap, og det vil væremer synlig og væpnet politi i gatene som følge av terrortrusselen.

PRESSEKONFERANSE: Justisminister Anders Anundsen (Frp) og PST-sjef Marie Benedicte Bjørnland på vei inn til pressekonferansen torsdag.
HÅVARD BJELLAND
REGJERINGSKVARTALET: Justisministeren drar fra presskonferensen i det ødelagte Regjeringskvartalet mens en livvakt fra PST retter blikket opp mot taket i en av de bombeskadde bygningene.
HÅVARD BJELLAND
TRUSSEL: Sikkerthetsvakter utenfor R4 før Justisminister Anders Anundsen holder pressekonferanse om politiet som iverksetter tiltak for en mulig trussel.
NTB Scanpix