Politiet ber om fire ukers varetektsfengsling med brev— og besøksforbud for de fire siktede.

– Vi mener at de fire har snakket sammen og lagt planer om et attentat mot den amerikanske ambassaden, den israelske ambassaden og synagogen i Oslo, sier aktor i saken, politiadvokat Unni Fries, til NTB.

Under en pause i fengslingsmøtene i Oslo tingrett fredag sier Fries at de fire er siktet for terrorforbund, altså å ha inngått forbund om å utøve terrorhandlinger.

Hevder uskyld

De to første som ble fremstilt for varetektsfengsling fredag, nektet begge straffskyld for samtlige punkter. Det er ventet at også de øvrige siktede vil nekte for enhver befatning med saken.

– Min klient nekter straffskyld simpelthen fordi han er uskyldig, sier advokat John Christian Elden som er forsvarer for den antatte hovedmannen.

– Vi har lenge vært klar over at min klient er blitt avlyttet og at politiet har holdt ham under oppsikt. Men det er ikke forbudt å uttrykke holdninger i private rom, sier Elden om det som er fremkommet av opplysninger gjennom avlytting av den siktedes telefon og hans privatbil.

Fravær av bevis

Forsvarer Johnny Veum sier det er et fullstendig fravær av bevis for terror for hans klient, en 26 år gammel mann. Veum sier at klienten har alibi da skytingen skjedde.

Starten på fengslingsmøtet i Oslo tingrett er overraskende gått for åpne dører. Alle måtte gjennom sikkerhetskontroll og det var mange politifolk i sivil blant tilhørere.