.Mannen er siktet for seksuelt krenkende eller uanstendig atferd via datasystemer og SMS. Han er også anmeldt for å ha brukt andre personers identitet. Han skal i politiavhør ha erkjent straffskyld, skriver Nettavisen.

> Hvis det at jeg har skrevet om det, har ført til at politiet har gjort noe mer eller reagert raskere i saken, er jeg glad for det. VamPus

.

— Vi har etterforsket lignende saker med samme gjerningsmann siden januar i år. Det viser seg at han har sendt en rekke meldinger med sterkt seksuelt krenkende innhold til 40-50 kvinner over hele Norge, blant annet Oslo, Bergen og Haugesund, opplyser politiførstebetjent Heidi Nybø ved Manglerud politistasjon i Oslo.

Mannen har registrert flere kontantkort på navnet til flere andre uskyldige personer. Han har plukket ut ofrene sine tilfeldig hovedsakelig ved hjelp av internett og sendt svært grove meldinger.

Bloggeren og Høyre-politikeren Heidi Nordby Lunde, som blogger under navnet VamPus, anmeldte sjikanen til politiet i forrige uke.

Hun kritiserte da i sin blogg politiet for å ikke ta slike saker alvorlig og skrev at politiet flere ganger rådet henne til å ikke anmelde saken fordi det bare ville føre til en forverring.

— Hvis det at jeg har skrevet om det, har ført til at politiet har gjort noe mer eller reagert raskere i saken, er jeg glad for det, sier Nordby Lunde. Hun mener at det kan virke avskrekkende for andre å se at en slik oppførsel får konsekvenser.

— Dette gjelder både de som oppfører seg så krenkende som den siktede, men også de som tror de kan sende SMS-er etter forgodtbefinnende, sier Heidi Nordby Lunde.