Mandag morgen er det over et døgn siden 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne ble meldt savnet på Østensjø. Foreldrene meldte datteren savnet klokken 00.30 da hun ikke var kommet hjem etter besøk hos en venninne. Hele søndagen lette politi og frivillige etter jenta.

Mandag morgen har politiet ingen nye opplysninger å komme med, men Ingunn Braseth på krimvakta ved Oslo politidistrikt sier at det er lite nytt å melde.

— Det er ikke noe nytt i løpet av natten. Vi har fått inn noen tips fra publikum som vi undersøker, men jeg kan ikke si noe mer detaljert enn det, sier Braseth til Aftenposten.no.

Oslopolitiet har på morgenkvisten sitt møte der det bestemmes hvilke ledetråder man skal følge videre i søket etter jenta.

Kommunikasjonssjef i Oslo politidistrikt, Unni Grøndahl, sier til Aftenposten.no at politiet fortsatt er interessert i å motta tips, og vil gjerne høre fra alle som har gjort observasjoner i området. Hun kan ikke si noe om hva som er politiets etterforskningsstrategier.

— Men vi gjør nytt søk med hunder i dag, og setter også inn helikopter i søket, sier Grøndahl.

Politiet er ellers sparsomme med opplysninger, og viser til en pressekonferanse på politihuset klokken 12.

- Kan ha blitt bortført i bil

VG melder mandag at politiets teori er at Sigrid kan ha blitt bortført i bil.

— I tilfelle hun har blitt kjørt bort, så tenker vi at det er mulig at hun kan ha blitt kjørt til parkeringsplasser i Østmarka som ligger ved sentrale utfartssteder, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen til VG Nett1.

Søndag kveld startet dykkere fra Oslo brann- og redningsetat søk etter den savnede 16-åringen i Østensjøvannet.

— Vi driver med søk langs land på oppfordring fra politiet. Jeg har ikke detaljopplysninger om bakgrunnen for at søket ble startet, det er politiet som har dialog med våre mannskaper på stedet, sier fungerende vaktkommandør Stig Henning Duaas ved 110-sentralen til Aftenposten.no.

Søket etter jenta startet klokken 19.30, og ble avsluttet samme kveld, like før klokken 22.30.

Mange hundre frivillige

Flere hundre frivillige brukte gårsdagen på å lete etter den savnede jenta, i god dialog med politiet.

— Vi gir dem noen tips og råd om hvordan man leter. Det er viktig at de er etterrettelige, slik at vi slipper dobbeltarbeid, sier politiets innsatsleder Brian Skotnes til Aftenposten.no. Han omtaler lokalmiljøets innsats som «veldig bra».

Oslo-politiet fikk søndag inn mange tips i saken, og gjennomførte vitneavhør, rundspørringer og kriminaltekniske undersøkelser. Blant annet skal politiet ha sikret seg videoopptak fra flere overvåkingskameraer i området, skriver NTB.Ifølge VG skal det dreie seg om opptak blant annet fra området rundt Godlia T-banestasjon.

Organiserer seg på Facebook

Den frivillige leteaksjonen etter jenta organiseres også på Facebook.

Over 2000 mennesker har engasjert seg i gruppen Finn Sigrid Schjetne i god behold2. Her opplyses det at det blir informasjonsmøte om videre søk på Østensjø skole klokken 10 i dag.

LETER I BLINDE: Politiets innsatsleder, Brian Skotnes, under søket etter Sigrid søndag. Mandag fortsetter letingen.
ANETTE KARLSEN