Den 28 år gamle Karl Frode Isaksen ble kraftig forbrent, og lå åtte dager i respirator på Haukeland universitetssykehus i Bergen. Eks-kjærestens bror er tiltalt for grov legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. 24-åringen mener selv det hele var en ulykkeshendelse.

— Han erkjenner ikke straffskyld, sier 24-åringens forsvarer, advokat Trygve Staff, til NTB.

Nyttårsfest

På nyttårsaften var 28-åringen på fest sammen med kjæresten hos hennes bror i Lillesand. Etter en diskusjon skal 24-åringen ha hentet en flaske rødsprit. Han skal videre ha helt nesten hele flaskens innhold over Isaksen, før han tente på. 28-åringen forsøkte å slukke flammene, men klarte det ikke.

Ifølge tiltalebeslutningen ble han påført brannskader blant annet i ansiktet, på halsen, brystkassen og på hendene. Isaksens bistandsadvokat, Ben Fegran, mener saken er svært alvorlig.

— Skadene han ble påført var omfattende, mener Fegran.

Alvorlig

24-åringen satt varetektsfengslet i noen uker etter hendelsen og risikerer nå streng straff. Advokat Fegran opplyser at Isaksen vil kreve oppreisning og erstatning fra 24-åringen.

— I tillegg til oppreisning vil han kreve erstatning for utlegg han har hatt som følge av skadene, sier Fegran.

Ti-tolv av festdeltakerne er innkalt som vitner og skal forklare seg om nyttårsfesten. Det er satt av tre dager til saken i Sand tingrett i Grimstad.