Sørbø kirke i Rennesøy kommune i Rogaland åpnet dørene for samtaler og stille ettertanke i går.

– Etter mørkets frembrudd har vi hatt et stille sig av mennesker. Noen kom for å snakke. Andre for å tenne et lys og for å be, sier sogneprest Harry Waldeland til Stavanger Aftenblad.

— Lammet av sorg

Initiativet til åpen kirke tok Wadeland i samråd med kommunens kriseteam og de etterlatte etter 46 år gamle Harald Korstvedt som ble funnet omkommet 2. juledag og hans tolv år gamle sønn Henrik som fortsatt er savnet etter deres felles fisketur.

Sognepresten sier til avisen at hele kommunen er lammet av sorg. Han legger til at tomhet er et beskrivende ord på følelsene.

– Tomhet, meningsløshet, sorg og savn. Spørsmålene er mange og svarene er fraværende. En prest kan heller ikke gi svar på hvorfor dette skjedde. Vi må være flinke til å støtte og hjelpe hverandre, sier Waldeland.

Søket fortsetter

Søket etter den savnede tolvåringen fortsatte med miniubåt natt til i dag. Søndag morgen vil frivillige igjen søke langs strandsonen, opplyser operasjonsleder Brit Randulf Karlsen i Rogaland politidistrikt til NTB. I alt 200 personer var med i søket etter den savnede gutten lørdag.

Lørdag ble det flagget på halv stang fra alle offentlige bygninger i Rennesøy kommune for å markere tragedien.

I dag vil kommunens kriseteam møte ungdommer i bygda. Teamet har allerede vært på Rennesøy skule. Og fredag skal det holdes minnegudstjeneste for både faren og sønnen.