Sørg for å bestille barnemeny, da kommer det gjerne pølser, spagetti eller kjøttboller på bordet. Garantert suksess og ingen sure miner fordi maten er «rar» eller ikke smaker godt.

Barnemenyen kan du bestille på internett eller samtidig som du kjøper flybilletten. Også charterselskapene tilbyr egne retter for barn.

— Når vi har barn med oss, serverer vi dem først slik at foreldrene kan hjelpe de små uten å risikere å velte sin egen mat, sier airpurser Ingebjørg Svevad.

De fleste flyselskaper deler ut pakker til de minste. Der kan det være både leker og tegnesaker, men på en lang flytur rekker det ikke. Pakk ned tegnesaker og noen leker i håndbagasjen.

Små barn får ofte vondt i ørene ved a gang og landing. Hos spedbarn kan øreproppene forhindres ved å amme barnet. Større barn kan få noe å drikke. Når de svelger, forsvinner proppen i ørene nokså fort.

Filmene som vises på de interkontinentale rutene passer ikke alltid for barn. Har du muligheten, kan du kjøpe en liten bærbar dvd-spiller og ta med noen av barnas favorittfilmer.

Og hvorfor ikke lese litt for barna på en flytur, sier Svevad.