Kvinnen (20) ble utsatt for voldtektsforsøk natt til søndag, i nærheten av Årstad videregående skole.

I dagens fengslingsmøte fant Bergen tingrett at det var skjellig grunn til å mistenke mannen for voldtektsforsøk.

Tidligere domfelt

I mars ble mannen varetektsfengslet, siktet for fullbyrdet voldtekt. I denne saken er det tatt ut tiltale, men saken har ennå ikke vært i retten.

I 2011 ble mannen domfelt i to saker, for henholdsvis legemsbeskadigelse og legemsfornærmelse.

Den siktede mannen ble derfor varetektsfengslet for fire uker. Ifølge påtalemyndigheten skal det være fare for nye straffbare handlinger.

Ba om løslatelse

I kjennelsen står det:

«Retten finner at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder».

Mannen erkjente seg ikke straffskyldig i dagens fengslingsmøte, og ba om å få bli løslatt. Siktede anket avgjørelsen på stedet.

Slo flere ganger

Den 20 år gamle kvinnen tok Bybanen fra sentrum til Danmarks plass klokken 02.40 natt til søndag.

Der gikk hun av sammen med flere andre. I nærheten av Årstad videregående skole ble kvinnen kontaktet av en mann. Det var da ingen andre rundt henne.

— Mannen fulgte etter kvinnen og blottet seg. Da hun prøvde å få ham bort, slo han til henne, sa politiførstebetjent Jannike Johannessen til bt.no på mandag.

Kvinnen ble slått enda en gang før mannen forlot stedet.

Bilder fra Bybanen

Offeret skal ha kommet med en nøye beskrivelse av gjerningsmannen. I etterkant av voldtektsforsøket har også politiet innhentet overvåkningsbilder fra Bybanen.

Mannen ble pågrepet av politiet på onsdag.