To av de andre konsesjonsinnehaverne, Telenor og NetCom, er i full gang med utbygging av tredje generasjons mobilnett, melder DinSide. Deler av det nye nettet skal stå klart 1. desember.

Fire selskaper Fire selskaper fikk i november i fjor tillatelse til å bygge UMTS-nett i Norge. Telenor, NetCom, Tele2 og Broadband Mobile (Enitel og Sonera) må ut med milliarder av utbyggingskroner før pengene kan begynne å klirre i kassa.

–Et ferdig utbygd nett slik vi lovet i konsesjonssøknaden, vil vi ikke klare å få ferdig. For å klare å bygge alle basestasjonene vi har lovet innen desember, må vi ha alt utstyret på plass over sommeren. Det kommer ikke til å skje, sier teknisk direktør Ole Martin Gunhildsbu til DinSide.

Betingelser Konsesjonene ble gitt av Samferdselsdepartementet, og det fulgte med en rekke betingelser. Den første må innfris allerede i år. Innen 1. desember skal 10 prosent av befolkningen i 12 byer og tettsteder være dekket av de fire nettoperatørene.

Først ute var NetCom, som allerede i mars var i full gang med utbyggingen i Østfold-byene Sarpsborg og Fredrikstad. Men Tele2 har fortsatt ikke tegnet noen kontrakt om levering av utstyr, og ikke en eneste påle er satt i jorda.

I lisenssøknaden lovet selskapet å bygge så mye som 821 basestasjoner i løpet av året.

NTB