Av HALLGEIR OFTEDAL

Aktor vil helt åpenbart kvittere med at Kristiansens mobiltelefonbruk bare tidfester drapene mer nøyaktig.

Kristiansand byrett var tirsdag ettermiddag ekstremt opptatt av to utgående samtaler fra Viggo Kristiansens mobiltelefon klokken 18.57 og klokken 19.37 drapsdagen 19. mai i fjor. Samtalene er registrert via basestasjonen på Eg-A. Påtalemyndigheten mener at drapene skjedde mellom klokken 19 og 20.

Viggo Kristiansen sier han var hjemme i bua i dette tidsrommet. Jan Helge Andersen sier at Viggo Kristiansen var med inn i Baneheia og deltok både i overgrepene og drapene av småjentene. Kristiansens forsvarere kommer til å bruke manglende mobilkontakt fra åstedet via senderen på Eg som et argument for at den tiltalte aldri har vært på åstedet, men hjemme.

Aktor og Andersens forsvarer vil prosedere på at Kristiansen har ringt hjemmefra klokka 18.57, gått sammen med Andersen inn i Baneheia, gjennomført overgrepene og drapene, og returnert slik at han ringte hjemmefra igjen klokka 19.37.

Jan Helge Andersen har forklart at han ikke så at Viggo Kristiansen hadde med seg mobiltelefonen eller brukte den i Baneheia drapskvelden.

Bjørn Amundsen, 43 år, dekningsdirektør i Telenor Mobil, forklarte i retten at det er mellom 10 og 20 basestasjoner som dekker mobiltelefonbruken i Baneheiaområdet. Testsamtaler og målinger fra åstedet mandag og tirsdag koblet seg opp via basestasjoner Odderøya og Caledonien. Testmålinger gjort fra åstedet viser at det ikke var mulig å oppnå kontakt med basestasjonen Eg-A.

Fra en kolle i nærheten av åstedet ble det opprettet kontakt med basestasjonen på Eg-A.