En 56 år gammel drosjesjåfør ble fredag varetektsfengslet i tre uker siktet for forsettlig drap på en svensk mann som ble funnet død etter en påkjørsel på Alnabru i Oslo i påsken.

Dømt før

Den svenske 44-åringen ble funnet død med omfattende skader i en blindvei på Alnabru 23. mars i år. Politiet sto tilsynelatende uten spor og gikk flere ganger ut i mediene og etterlyste vitner i saken.

Kjennelsen ble avsagt i Oslo tingrett, men innholdet er i sin helhet unntatt fra offentlighet av retten.

Drosjesjåføren er tidligere dømt for uaktsom påkjørsel av en syklist i 2003.

Store skader

Etter en omstendelig og grundig teknisk etterforskning kunne politiet torsdag pågripe den 56 år gamle drosjesjåføren. Han ble tatt i den samme bilen politiet mener han kjørte svensken hjem i den natten han ble drept.

— Han som eier drosjen, har vedgått at det han som plukket opp svensken og kjørte ham til Knud Bryns vei på Alnabru, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

— Årsaken til siktelsen om forsettlig drap er skadeomfanget på den døde. Han hadde betydelige skader på overkroppen og i hodet. Men den videre etterforskningen vil vise hva slags siktelse og forslag til tiltale vi vil ende opp med, sier Rohde.

Ikke kjente

Politiet mener at mannen døde av å bli påkjørt av bilen, men ut ifra siktelsen, dreier det seg ikke om uaktsomhet. 56-åringen er ennå ikke spurt om hva slags motiv som skal ligge bak handlingen.

Drosjen ble torsdag beslaglagt og skal gjennom grundige tekniske undersøkelser. Rohde sier at de fremdeles har håp om å finne bevis etter det som skal ha skjedd for to måneder siden.

— Det er ingenting som tyder på at sjåføren og passasjeren kjente hverandre fra før. Ingen var vitner til hendelsen, og derfor blir avhør og den siktedes forklaring svært viktig, sier politiinspektøren.