— Vi viser til det intervjuet som ble foretatt av NTB mandag, var alt kronprinsen hadde å si - i tillegg til å bekrefte at de var fornøyd med oppholdet så langt, og at de i løpet av de to dagene allerede hadde gjort masse hyggelig.

25 norske fotografer og journalister møtte opp til kongelig fotosesjon i den norske ambassadørens residens i fasjonable Palace Green, like ved Kensington Palace torsdag formiddag. Kronprinsparet ble tatt imot utenfor av ambassadør Tarald O. Brautaset og deretter vist inn i den gule salong der fotografene sto oppstilt.

Kyss i parken

Etter fotosesjonen i ambassadørens bolig gikk turen til Hyde Park for nye motiver ved den lille sjøen The Serpentine.

Da hadde paret skiftet til litt mer uformelt antrekk, kronprinsessen fra skjørt til langbukser og kronprinsen hadde kastet jakken.

Idet de gikk ut av bilen - og trodde fotografene ikke så dem - ga de hverandre et kyss på munnen, noe de vanligvis ikke gjør i pressens påsyn. Men at de fortsatt er svært forelsket, er ikke vanskelig å se ut fra kroppsspråket.

Tre skritt bak

Tidligere torsdag ble det kongelige paret ønsket velkommen til hvert sitt studiested.

Kronprinsesse Mette-Marit skal ta kurs innen bistandsspørsmål ved SOAS - The School of Oriental and African Studies - og kronprinsen skal ta en mastergrad ved London School of Economics and Political Sciense (LSE).

Da kronprinsessen kom til SOAS holdt kronprinsen seg diskret minst tre skritt bak sin kone. Men Mette-Marit sørget for at ektemannen i hvert fall ble presentert for skolens representant Terry Harvey.

Mens kona ble igjen på SOAS for å bli vist rundt på skolen, dro kronprins Haakon alene - fortsatt med norsk presse på slep - videre til LSE, der han ble ønsket velkommen av Simeon Underwood fra skolens ledelse.

Begge de kongelige studentene starter sine studier i slutten av september.

LSE og SOAS

Både LSE og SOAS er gamle utdanningsinstitusjoner i London. LSE ble grunnlagt allerede i 1895, mens SOAS ble etablert vel 20 år senere.

Begge institusjonene har flere tusen studenter. De fleste er britiske, men skolene er også svært populær blant utenlandske studenter.

Ved LSE har det i en årrekke vært flere norske studenter. Årlig er det fem til ti nye norske studenter på bachelor-nivå (mellom 15 og 30 i alt), mens 70 - 80 nordmenn tar mastergrad, som kronprinsen skal gjøre det kommende året. Alle mastergrad-studier kvalifiserer for tilleggsstipend fra den norske Lånekassen, men det vil neppe kronprins Haakon benytte seg av.

Kronprinsparet hadde mange studiesteder å velge mellom da de tidligere i år skulle bestemme seg for hvor de ville studere videre.

— Men vi var heldige og kom inn ved de skolene som var vårt førstevalg og der vi søkte først, sa kronprins Haakon da han og kronprinsessen ble intervjuet av NTB sist mandag.

(NTB)

FOTOSESJON: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon stilte opp til kongelig fotosesjon i den norske ambassadørens residens i fasjonable Palace Green, like ved Kensington Palace torsdag formiddag.
Foto: Scanpix