KJETIL OLSEN

— Denne ukjente tredjepersonen, eksisterer han, ville sorenskriver Helge Bjørnestad vite i ettermiddag - etter at det hadde vært en del snakk om denne personen.

— Ja, det gjør han, svarte tiltalte Thomas Thendrup, som hevder at det var denne personen, en "bekjent", som oppfordret ham til å besøke David Toska i Sandnes i januar.

Dette skal Thomas Thendrup og broren Johnny ha gjort - ved å kjøre fra Oslo til Sandnes i en varebil. Thomas Thendrup hadde da inntrykk av at Toska ville "snakke med ham om noe".

— Er det normalt for deg å kjøre 60 mil dersom noen vil snakke med deg om noe, spurte aktor, statsadvokat Tor Christian Carlsen.

— Jeg hadde jo kjent David lenge og hadde lyst til å treffe ham igjen, så for meg var ikke det noe problem, svarte Thendrup.

— Denne tredjepersonen er ikke tiltalt i saken?

— Nei.

— Han er altså ikke tiltalt?

— Nei, han er ikke det, svarte Thomas Thendrup, som heller ikke ville gi en beskrivelse av vedkommende da sorenskriver Bjørnestad oppfordret ham til det.

Denne tredjepersonen som Thomas Thendrup er helt taus om, skal være identisk med personen som inviterte Johnny Thendrup med på NOKAS-ranet.

Thomas Thendrup hevder at han takket nei - mens storebror Johnny takket nei. Sistnevnte har tidligere erkjent at han var med på dødsranet 5. april i fjor.

DOMMER: Helge Bjørnestad.
SCANPIX