Mannen hadde svelget 80 pakker med kokain før han satte seg på toget.

– Dette er veldig mye. Å ha 1,2 kilo kokain i magen er opp mot grensen for det som er mulig. Det største partiet av innvendig smugling jeg har vært borte i har vært på mellom 1,5 og 1,6 kilo, sier Wenche Fredriksen, kontorsjef i Tollregion Øst-Norge til NRK.

Tolltjenestemennene fattet mistanke og tok med seg mannen fra toget. Ved Fredrikstad tollsted ble han tilbudt mat og drikke for å få fortgang i fordøyelsen. Mannen takket nei. Deretter ble han sendt til Sykehuset Østfold for røntgenundersøkelse.

Mannen i 20-årene, som opprinnelig er fra Nigeria og bosatt i Nederland, må sitte i varetekt til 17. mai mens politiet etterforsker saken.

Åtte dager før pågripelsen ble en tysk kvinne i 30-årene tatt av tollere på utenlandstoget fra Göteborg. Kvinnen reiste med sin mindreårige datter og hadde med seg nesten 1,9 kilo heroin, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

I februar ble en 29 år gammel mann fra Nigeria avslørt med en halv kilo kokain i magen. Han var på vei til Moss med toget fra Göteborg. Mannen er dømt til ett år og åtte måneders fengsel.

I desember ble en 41-åring fra Liberia pågrepet med nærmere en halv kilo kokain i magen.