– Jeg kan bekrefte at vi like før klokken 5 pågrep en mann som vi mistenker for å ha stått bak skytingen. Pågripelsen foregikk uten noen form for dramatikk, opplyser operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Av hensyn til etterforskningen kan politiet foreløpig ikke gi flere opplysninger rundt pågripelsen. Men det skal være klart at ingen personer er blitt skadet.

Politiet fikk melding fra flere vitner om skyting nederst i Sinsenveien klokken 01.45 natt til tirsdag.

– Det var veldig mange som hørte skuddene og ringte oss, men som ikke kunne lokalisere hvor skuddene kom fra. Da vi kom til stedet kunne flere vitner fortelle at en mann hadde hoppet ut av en bil, avfyrt flere skudd mot en leilighet i bakkeplan og deretter hoppet inn i bilen igjen, forteller Hjulstad.

Politiet stormet leiligheten, men fant ingen personer i den. Det ble oppdaget flere kulehull som tydelig var kommet fra bakkeplan utenfor stuen.

Vitner har beskrevet mannen som skjøt som en mann av ikke etnisk norsk opprinnelse i 20-25-års alderen. Han var iført en rød hettegenser med noe skrift på brystet, og en hvit treningsbukse med grå striper.

– Det var en person til i bilen, en sjåfør, men vi har ingen beskrivelse av denne, sier Hjulstad.

Bilen som kjørte fra stedet skal av vitner ha blitt beskrevet som en BMW eller en Mercedes.

Politiet pågrep to personer i en bil i Stovner-området en times tid etter skytingen, men det er ennå ikke klart om disse har noe med skytingen å gjøre.

Politiet har store styrker ute og både helikopter og hundepatruljer er i virksomhet.