Den kreative 14-åringen fra Søreide var en av hundrevis av bergensere som tente på BTs oppfordring om å sende juledikt pr. tekstmelding.

Nisse i strømkrise

Vinnerbidraget ble valgt blant annet for-di det hadde et gnistrende aktuelt tema og fiffig benyttet tenåringenes egen SMS-sjargong — store bokstaver og tall som skal leses slik de uttales (9ssen = nissen):

Hvis strømm1 ble billi

så kanskJ 9ssn ble villi

10l på ny å bruke pip1

& i steD for jeep1

komme me rudolf & sleD

t heim1 & bringe gleD

411 bidrag kom inn, derav fire fra Silje. Men hun måtte ty til resten av familien når hun skulle sende inn diktene. Derfor oppstår det lettere forvirring hos familien Moss når BT ringer vinnernummeret. Far i huset, Gunnar Moss, som mobiltelefonen er registrert på, skjønner ingenting.

— Men det er min kone som bruker den, så kanskje hun vet noe, sier han og rekker røret til konen Laila.

— SMS? Nei, jeg har ikke sendt noen SMS til BT - men min datter sendte fire stykker. Da hun skulle sende de siste var kontantkortet hennes oppbrukt, så jeg sa hun måtte bruke min telefon sånn at den kom frem. Det var tydeligvis lurt. Yoohoo! jubler hun på vegne av datteren, som er ute og jogger.

— Selv er Silje andpusten og beskjedent lykkelig når hun ringer tilbake.

— Har jeg vunnet? Det hadde jeg aldri trodd. Men jeg synes det som vant var det beste diktet av de som jeg sendte, medgir hun.

Klassens kuleste mobil

Dagen etter tropper hun spent opp på BT-huset sammen med medbrakt klassevenninne fra Rå skole. Med store øyne prøver de ut premien - siste skrik i mobiltelefoner: Nokia 7650 med innebygd kamera. Perfekt for fjortiser som vil forevige livet sitt. Nå er det slutt med passfoto og minnebøker.

— Jeg vil ta bilde av venner og sånt på fester. Alt som skjer, tror Silje.

– DØDSKULT: Silje Linn Moss ler lykkelig mens venninnen Ragnhild Solberg Nilsen tar bilde av henne med den nyervervede supertelefonen.
FOTO: GIDSKE STARK