NINA SKRÅMESTØ NESHEIM

— Vi leker Tarzantikken, flygefisk, hopper, kryper og slenger oss fra dekk til dekk. Det er kjempegøy, forteller Robin André andpusten og får full støtte av vennene, Randi Kristine Iversen og Mathias Helland Olsen.

Da Flekkerøy skole i Kristiansand skulle ruste opp skolens uteområde for et år siden ble elevene tatt med på råd. Resultatet er et stort område med, slengtau, hengestiger og store og små bildekk plassert med ulike mellomrom.

— Området blir brukt enormt mye både i skoletiden og på fritiden. Konfliktnivået på skolen er blitt mindre og elevene er blitt gladere. Det er helt tydelig at de har godt av å få brukt kroppen sin i friminuttene, sier Venke Krogstad Nome, rektor ved Flekkerøy skole.

Uteplassen er planlagt sånn at elevene skal få god motorisk trening samtidig som de har det gøy. I planleggingsfasen var skolen opptatt av å få en uteplass som også aktiviserer de elevene som ikke er interessert i ballspill.

— Vi jobber hele tiden mot at de passive elevene skal bli mer aktive. Det hjelper veldig å ha et variert tilbud. Vi låner også ut baller, hoppestrikk, hoppetau og andre leker som kan få opp aktivitetsnivået i friminuttene, sier Nome.

Hun har fått mange positive tilbakemeldinger fra foreldre som synes barna deres er så fornøyde når de kommer hjem.

TARZANJUNGEL: Robin Andre MyranLislerud (11) konsentrerer seg nårhan gjør et kjempehopp i Tarzanjungelen.FOTO:TORE-ANDRÉ BAARDSEN
Tore-André Baardsen