I tirsdagens utgave av Se og Hør vier Nelvik hele lederen til mediestormen i kjølvannet av Håvard Melnæs’ bok «En helt vanlig dag på jobben».

— Jeg forsøker å forklare leserne litt om hvordan vi journalister opptrer, hvordan ting blir oppfattet, at vi i media løper i flokk og sluker informasjon rått for så å spytte dette ut ukritisk. Samtidig skal vi bevege oss på kanten, men ikke gå over streken. Men dét er det ikke like enkelt å leve opp til. Noen ganger havner vi på feil side, sier Nelvik til Aftenposten.

På spørsmål om dekningen av Sven O. Høiby, sier Nelvik:

— Vi har i de siste årene tonet ned dekningen av Høiby, og har kun hatt nyhetssaker rundt hans sykdom, i likhet med andre medier. Men jeg kan innrømme at hvis jeg ser tilbake på all dekningen, er jeg ikke like stolt av alle reportasjene vi har laget om ham. Vi har hatt en overdekning og i starten var det også noen showpregede artikler som ikke var like gode, sier Nelvik.

Han frykter ikke etterforskning av lekkasjene til bladet.

— Jeg er sikker på at vi ikke har gjort noe ulovlig. Det er heller ikke første gang politiet gransker seg selv i forhold til lekkasjer, det synes jeg er fint. Jeg ser at ligningsmyndighetene reagerer på honorarenes størrelse, men vi har orden på alle skattemessige forhold, sier han.

Nelvik understreker også at det ikke er ulovlig å motta konfidensiell taushetsbelagt informasjon.