Beslagtallene for 2005 viser at Tollvesenet har tatt mer øl og vin enn noen gang før

I 2005 økte beslagene av øl med 42 prosent, til 235 575 liter. Samtidig økte beslagene av vin med 38 prosent, til 69 385 liter.

Vinen tar markedsandeler De fleste av de store beslagene av øl og vin er gjort i Østfold og Hedmark, på grensen mot Sverige.

— Forbruket av vin øker i Norge, og den økende vinsmuglingen må nok ses i sammenheng med det. Beslagene av øl og vin har dessuten økt jevnt og trutt siden metanolsakene dukket opp i 2002, sier Toll- og avgiftsdirektør Marit Wiig i en pressemelding

Mer kokain, mindre heroin Beslagtallene viser nær en nidobling av beslag av kokain i 2005. Den viktigste årsaken til dette er det store beslaget av 190 kilo kokain som ble foretatt på et fartøy i Mosjøen den 2. november. Beslaget er tidenes største tollbeslag av kokain i Norge.

Beslagtallene for cannabis har gått ned siden 2004, men de 438 kiloene Tollvesenet tok i 2005 er likevel det nest største på de siste seks årene.

Også for amfetamin og heroin viser tallene en nedgang

RUVENDE: Dette er drikkevarene som politiet beslagla på Voss: I forgrunnen en palle med vin (ca. 600 flasker), bak står fire paller med øl. I tillegg betår beslaget av ytterligere fire "lag" med ølbokser.
ARNE HOFSETH