– To menn kom inn på tannlegekontoret mens tannlegen var alene. Tannlegen ble dyttet, og slo hodet mot veggen og gulvet. Han kjente ingen av de to mennene, og motivet for angrepet er ukjent for oss, sier operasjonsleder Agnar Austerheim i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 17.15. De to mennene forsvant fra stedet etter hendelsen, og politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.

– Vi har foreløpig ikke oversikt over om noe er stjålet fra tannlegekontoret. Vi vet lite om hendelsesforløpet, sier Austerheim.

Tannlegen ble hentet med luftambulanse og brakt til Universitetssykehuset i Stavanger etterpå. Tilstanden hans var onsdag kveld ikke alvorlig.

– Politiet har foretatt et lite avhør av ham i kveld, forteller operasjonsleder Tor Gunnar Westlye i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no sent onsdag kveld.

Sauda lensmannskontor etterforsker saken, og har sperret av åstedet i påvente av en grundig åstedsundersøkelse torsdag morgen.