– Vi har ikke fått melding om at noen ble skadd, men flere hundre barn ble evakuert før vi kom til stedet, opplyser operasjonsleder Ellen Ulvin ved Oslo politidistrikt til NTB.

Evakuering

– Vi brukte litt tid på å vurdere situasjonen, men kom til at evakuering var det eneste riktige, sier Tom Hansen i Vålerenga fotball, som arrangerte turneringen.

Han er sjeleglad for at ingen kom til skade og opplyser at det ikke oppsto panikk og at evakueringen var udramatisk. Det skal ha vært mellom 800 og 1.000 barn til stede i hallen da takplatene løsnet.

Selve hallen åpnes igjen mandag, men tribuneanlegget vil være stengt til det er utført vedlikehold på taket, opplyser daglig leder Rune Bratfoss i Valhall Drift til vif.no.

Kraftige smell

Øyenvitner forteller om kraftige smell da en eller flere takplater i den store fotballhallen dundret i gulvet.

Et øyenvitne sier til Aftenposten.no at det bare var flaks at ingen ble skadd da platene med skarpe kanter falt ned over tribunen.

Det kan være det store snøfallet over Oslo i vinter som har ført til ekstra stor belastning på det store taket, men det skal ikke ha vært mye snø på taket da uhellet fant sted søndag.