Det bekrefter leder i NJ-klubben i selskapet, Knut Erik Hareide, overfor Bergens Tidende. Journalistene er tilbudt full lønn ut året mot at de forlater TV 2 Interaktiv umiddelbart. Tilbudet gjelder frem til mandag. Allerede i går hadde fem av journalistene takket ja til tilbudet.

Rundt 30 av de NJ-organiserte journalistene i internettselskapet til TV 2 arbeider i Bergen. Det er grunn til å tro at rundt halvparten av dem må gå som følge av selskapets vedtatte innsparinger på 15 millioner kroner.

— Det betyr veldig mange ledige journalister i Bergen i tiden fremover. Og svært få ledige stillinger, sier Hareide, som opprettholder mistilliten mot lederen i selskapet, Gunnar Stavrum. Han har så langt valgt å bli i selskapet.

På allmannamøtet i TV 2 Interaktiv fikk styreformann Kåre Valebrokk spørsmål fra de ansatte hvordan tv2.no kan være en attraktiv nyhetskanal når nesten hele kuttet på 15 millioner skal tas fra nyhetsredaksjonen, og hvordan han stiller seg som pressemann til et scenario der TV 2s internettsider drukner i SMS-logoer og horoskoper. Valebrokk svarte slik:

– Jeg synes det hadde vært ille. Nei, det er verre enn som så, det er helt jævlig. I fjor trodde hele verden at det var mulig å tjene penger på internett. I etterpåklokskapens lys ser jeg at jeg har uttalt meg for optimistisk om prognosene, sa Valebrokk, som i dag skal presentere høstens tv-satsing i TV 2.