Søndag klokken 23.00 var det samlet inn over 135 millioner kroner under aksjonen, inkludert regjeringens bidrag. Det innebærer 29,37 kroner per innbygger. Sogn og Fjordane var inntil klokken 23 det mest gavmilde fylket, med 36,35 kroner per innbygger. Østfold lå på bunn med 26,34 kroner per innbygger. Beboerne på Svalbard er tradisjonen tro de mest gavmilde i landet, og hadde ved 23-tiden gitt i gjennomsnitt 376,28 kroner hver.

– Fantastisk aksjon

Statsminister Jens Stoltenberg overleverte søndag kveld en sjekk til styreleder Ingrid W. Jæger i FOKUS – organisasjonen som har fått tildelt midlene i år.

Stoltenberg som har reist rundt som ambassadør for TV-aksjonen, fortalte om virkningene av umenneskelig og brutal vold i Pakistan og India.

– Dette er en fantastisk aksjon og et viktig tema. Pengene trengs. Det er viktig at vold mot kvinner får oppmerksomhet, sa statsministeren.

– Fokus viktig

Kronprins Haakon slo fast at årets TV-aksjon Drømmefanger gir mulighet til å hjelpe tusenvis av kvinner rundt om i verden.

Kronprinsen sa til NRK søndag kveld at det ikke er mulig å drive bekjempelse av fattigdom uten å fokusere på kvinners rolle i samfunnet.

Kronprins Haakon slo fast at nordmenn lever i et skjebnefellesskap med resten av verden. – Vår livskvalitet er avhengig av hvordan vi reagerer på vanskeligheter andre mennesker andre steder møter, sa han.