En lang dag og natt med pengeinnsamling har mandag morgen gitt 191 millioner kroner til verdens fattigste kvinner og jenter.

— Selve beløpet er vi veldig fornøyde med. Og så vet vi at pengene kommer til å strømme inn også de neste ukene, når folk som ikke var hjemme får mulighet til å delta, sier Gerhardsen til NTB.

Årets TV-aksjon går til CAREs arbeid med å gjøre verdens fattigste kvinner og jenter i stand til å klare seg selv. Ekstra stolt er generalsekretæren over måten aksjonen er presentert.

— Vi har valgt en utradisjonell måte å snakke om bistand på. Det har ikke vært nød og elendighet. Det har ikke vært hjerte og smerte. Vi har vist bistand som nytter. Heltene i våre historier er kvinnene selv, ikke den vestlige bistandsarbeideren. Det er veldig gøy å se at det har gitt så stort gjennomslag, sier hun.

Gerhardsen tror størstedelen av pengene er kommet inn fra bøssebærerne som har gått fra hus til hus i hele landet, og retter en stor takk til alle som har jobbet frivillig for aksjonen.

— Det som var utrolig gøy med innsamlingsaksjonen, var at vi hadde så mange bøssebærere. Noen steder var det for mange og de ble sendt hjem. De som gikk ute har rapportert om stor giverglede. Dugnadsånden i Norge lever helt klart i beste velgående, sier Gerhardsen.