Tallet kom frem da representanter fra de største riksdekkende mediebedriftene og BT debatterte dekningen av Breiviksaken på et møte i Bergen tirsdag kveld.

NRK er noe mer beskjedne enn TV 2 med sine 185 journalister og teknikere, deretter VG med 80, Dagbladet med ca. 50, mens BT nøyer seg med 27.

Ikke alle kommer til å jobbe samtidig. De ulike mediebedriftene regner med å måtte gå på skift i løpet av de ti ukene rettssaken pågår.

Til sammenligning hadde NRK 246 akkrediterte medarbeidere på VM i ski.

Holder tilbake det groteske

— Den første uken vil trykket være størst, med utvidede ordinære nyhetssendinger, utvidede sendinger på Nyhetskanalen i tillegg til liveblogging, fortalte TV 2s Kjetil Frugård forsamlingen av rundt 100 mediefolk på Kalibar i Bergen.

Liveblogging er et fortløpende referat av det som sies i rettssalen. Flere av mediebedriftene kommer til å bruke liveblogging for å kunne gjengi mest mulig av det som sies.

— Men vi kommer ikke til å legge ut på nettet alt som sies i rettssaken. Vi må ta hensyn til de avdødes ettermæle og hensynet til de pårørende. Derfor kan vi ikke legge ut detaljerte beskrivelser av hvordan drapene foregikk. Det blir for grotesk, sa Frugård.

NRK filmer alt

Blant mediebedriftene i debatten var det bred enighet om at ikke alt som kommer frem i rettssaken kan legges ut.

NRK skal på oppdrag fra tingretten gjøre opptak av hele rettssaken og fungerer slik som produksjonsselskap fra første til siste dag. Hele denne dekningen havner i Riksarkivet.

— Vi får ikke tilgang til dette som mediebedrift. Det vil være en tappekran som Tingretten har kontroll over. De gir oss og alle andre medier tilgang til noe av opptakene, så må vi bestemme hva av dette vi kommer til å sende, sa Ole Eivind Henden, NRKs ansvarlige for Breivik-dekningen.

Møtet ble arrangert av Bergen Journalistlag.