Gavmilde Frithjof Wilborn får tv-seerne til å kaste seg over telefonen, til tross for at minuttprisen er på over 14 kroner. Hver uke deltar 10.000 innringere i seerkonkurransen som blir markedsført i spørreprogrammet «Vil du bli millionær?». TV 2 har ikke hatt så stor respons siden programmet ble introdusert for seks sesonger siden, ifølge avdelingsdirektør Kurt Leirvåg i TV 2 Interaktiv .

Fornøyd med trafikken

— Den første sesongen var den beste. Men denne sesongen er også veldig bra. Vi har i snitt 700.000 seere, og 10.000 innringere. Denne trafikken er vi veldig fornøyd med, sier Leirvåg.

I spørreprogrammets telefonkonkurranse kan man vinne 10.000 kroner hvis man svarer riktig på noen spørsmål. Prisen er 14,05 kroner i minuttet (pluss 59 øre for oppkobling). Ifølge Leirvåg bruker innringerne i gjennomsnitt drøye to minutter på å svare på spørsmålene. Det betyr at hver innringer må ut med nesten 30 kroner, like mye som en enkel lottokupong koster.

Klager ikke

Ifølge Leirvåg er det ikke vanlig å klage på prisen. TV 2 klager heller ikke. Fortsetter interessen vil nordmenn etter ti programmer ha ringt for til sammen tre millioner kroner. Av dette får TV 2 mellom 50 og 70 prosent. Fjernsynskanalen vil ikke avsløre nøyaktig hvor mye de sitter igjen med. Men prosentandelen ligger sannsynligvis nærmere 70 enn 50.

Premieutbetalingene er mer beskjedne. Hver uke deles ut fire premier. Hver er på 10.000 kroner.

Kurt Leirvåg synes det er morsomt at telefoni fungerer så bra i disse sms- og mms-tider. Han sier også at 95 prosent av telefonene kommer i forbindelse med sending hver mandag, selv om det er mulig å delta i konkurransen hele uken.

— Når vi har reprise på søndagene er det liten respons, sikkert fordi folk ikke tror de kan ringe da, sier han.

LOKKER MED PREMIER: Hvor mange vinkler er det i en trekant? Dette er et av spørsmålene Frithjof Wilborn lokker tusenvis av tv-seerne til å betale 14 kroner minuttet for å svare på. Vinnerne av konkurransen får 10.000 kroner. <br/> ARKIVFOTO: TV 2