Den profilerte reporteren ble fredag morgen permittert fra jobben i TV 2 på ubestemt tid, etter at politiet informerte om at navnet hennes var trukket inn i den pågående terroretterforskningen.

– Hun leverte en foreløpig rapport til oss fredag ettermiddag som vi har begynt å gå gjennom. Det er for tidlig for oss å gå ut med noe foreløpig, vi ønsker å bruke tid på å komme til bunns i dette, sier konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 Gruppen til NTB.

Dagen før skytingen mot synagogen i Oslo skal den terrorsiktede og nå varetektsfengslede 29-åringen ifølge VG ha sendt flere tekstmeldinger til TV 2-reporteren. Mannen skal blant annet ha skrevet: «Prøver bare å forberede både deg og meg til universets største avstand». Reporteren skal da ha svart: «Dette liker jeg virkelig ikke. Du må ikke ta noen stor avgjørelse enda».

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund sier i lørdagens VG at reporterens karriere i pressen er over hvis det viser seg at det som gjengis i tekstmeldingene er korrekt.

– Jeg synes vel at Kokkvold her burde nyansert sine uttalelser noe inntil han har skaffet seg et ordentlig innblikk i saken. Denne saken inneholder mange momenter – også ting som hittil ikke er kommet fram i mediene, sier Rune Indrøy til NTB.