Lein har jobbet for TV 2 i Tromsø i to år. Men nå har TV 2 løst henne fra kontrakten fordi de mener forholdet til ordfører Hermann Kristoffersen kan skape habilitetsproblemer, skriver VG. Nyhetsredaktør Kjell Øvre Helland i TV 2 bekrefter at de har valgt å avslutte det han betegner som en frilanskontrakt med Tone Lein.

Forfølger saken Lein legger derimot ikke skjul på hva som ligger bak.

— Jeg kan bekrefte at jeg har fått beskjed om at TV 2 ikke vil bruke meg som journalist mer, og jeg kan også bekrefte at begrunnelsen, som de har gitt skriftlig, er at jeg har innledet et forhold til ordføreren, sier Tone Lein. Hun har reagert kraftig på begrunnelsen hun fikk i et brev fra TV 2s nyhetsledelse 8. desember, og har engasjert advokat for å forfølge saken.

— Dette er ingen saklig grunn for å avslutte arbeidsforholdet, slik jeg ser det. Jeg vil sende et brev til TV 2s ledelse og be om et forhandlingsmøte med dem, sier hennes advokat, Hjallis Bakke i Tromsø.

Tett kobling Ifølge lederen av TV 2s Tromsø-kontor, reporter Egil Pettersen, var han i månedsvis uvitende om forholdet. - Hun holdt stilt om dette i månedsvis. Dette gjorde det svært vanskelig i forhold til det som er viktigst for meg som journalist - vernet av mine og TV 2s kilder. Det sier seg selv at en så tett kobling mellom en journalist og et maktmenneske vil påvirke det indre liv i en så liten og sårbar lokalredaksjon, hevder Pettersen.

Tone Lein mener selv at hun ikke har forsøkt å holde forholdet skjult. Ordfører Hermann Kristoffersen vil ikke kommentere saken.

NTB