TV 2 har fått tilgang til en kontoutskrift som avslører hva slags sosiale arrangementer Frps stortingsgruppe har brukt penger på. Frp hevder at kontoutskriften er stjålet enten fra gruppekontoret eller elektronisk, skriver Dagsavisen.

Blant utgiftene skattebetalerne har betalt for, er bursdagsfeiringer og teaterbesøk. Til sammen har stortingsgruppen brukt 830.000 kroner på slike arrangementer i 2003 og 2004.

Stjålet – Kontoutskriften må rett og slett ha blitt stjålet, eller tilegnet på ulovlig måte fra et regnskapssystem som har vært felles for hele Stortinget, sier Geir Mo, generalsekretær og sekretariatsleder for Frp på Stortinget. Dette tolker TV 2 som beskyldninger om tyveri, og reagerer sterkt:

Det er en meget grov beskyldning og en blank lønn fra Frp. TV 2 har aldri stjålet noe som helst, sier nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2.

Geir Mo sier i en pressemelding torsdag at han aldri har beskyldt TV 2 for å stå bak tyveri.

– Noen har printet ut dette dokumentet på uredelig vis. Hvordan og hvem er det interessant for oss å finne ut av. Men at det er TV 2 har vi aldri påstått eller ment, sier han.

Snur Årsæther konstaterer at Frp snur i saken:

–Jeg registrerer at Frp nå snur og ikke lenger beskylder oss for ulovligheter. Derfor vil det ikke være nødvendig å forfølge de urimelige og meningsløse påstandene. Det er fint at det har gått opp for Geir Mo at dette var å gå over streken, sier Årsæther.

Stortingsdirektør Hans Brattestå tror ikke det er grunn til å anta at dette har sin bakgrunn i datatyveri, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.